Recepty
Vídeňská káva s medem
Kdo neochutnal kávu s medem, vždycky se moc diví této zvláštní kombinaci. Ale zkuste ji a zjistíte, že je naprosto úžasná. Nejenže uděláte něco pro své zdraví, ale hlavně si moc pochutnáte.
Ingredience:
- 1 malé silné espresso
- 200 ml mléka
- Šlehačka do tuha ušlehaná
- Skořice
- 1 lžíce medu
Postup:
- Do vysoké sklenice na dno nalijete med.
- Mléko ohřejete a případně našlehejte.
- Nad hladinou medu držte lžíci a z konvičky pomalu lijte na lžíci mléko, aby zůstalo nad medem a nesmíchalo se.
- Na mléko naklaďte lžící šlehačkou. Vlijte opatrně a pomalu espresso. Mělo by vytvořit pruh pod šlehačkou a neprostoupit do celého mléka.
- Zamaskujte stopu ještě jednou lžící šlehačky, posypte skořicí a pokapejte medem.
- Podávejte s úsměvem a voňavými skořicovými sušenkami.
Aktualizováno:
15.1.2016