Recepty

Vídeňská káva s medem


Vídeňská káva s medem
Kdo neochutnal kávu s medem, vždycky se moc diví této zvláštní kombinaci. Ale zkuste ji a zjistíte, že je naprosto úžasná. Nejenže uděláte něco pro své zdraví, ale hlavně si moc pochutnáte.

Ingredience:

  •         1 malé silné espresso
  •         200 ml mléka
  •         Šlehačka do tuha ušlehaná
  •         Skořice
  •         1 lžíce medu

Postup:

  1.      Do vysoké sklenice na dno nalijete med.
  2.      Mléko ohřejete a případně našlehejte.
  3.      Nad hladinou medu držte lžíci a z konvičky pomalu lijte na lžíci mléko, aby zůstalo nad medem a nesmíchalo se.
  4.      Na mléko naklaďte lžící šlehačkou. Vlijte opatrně a pomalu espresso. Mělo by vytvořit pruh pod šlehačkou a neprostoupit do celého mléka.
  5.      Zamaskujte stopu ještě jednou lžící šlehačky, posypte skořicí a pokapejte medem.
  6.      Podávejte s úsměvem a voňavými skořicovými sušenkami.