rok 2017

Páteční včelařské posezení – vánoční besídka 2017

Letošní včelařskou vánoční besídku jsme se rozhodli uspořádat v pátek 1.12.2017 v hotelu Seifert v Nových Hamrech. Stejně jako v loňském roce pozvání platilo také pro manželky, přítelkyně a další rodinné příslušníky, kteří nám – včelařům, ochotně po celý rok pomáhají. Krátce po 18 hodině již byla většina židlí obsazena a úvodního slova se ujal jednatel př. Miroslav Hrachovec, který všechny přivítal, poděkoval za celoroční spolupráci v rámci spolku a popřál klidný advent. Krátce také zhodnotil proběhlé akce v posledních měsících a pozval všechny na Krušnohorský jarmark, který proběhne příští sobotu, tedy 9.12.2017 v Nejdku na náměstí Karla IV, před základní školou. V krátkém výhledu na začátek roku 2018 připomněl plánované a oblíbené akce – Mezinárodní konferenci v Plzni, plánovanou v lednu a seminář v Nepomuku, který proběhne pravděpodobně v březnu. Nastíněna byla také možnost zahájení příprav na oslavu 75. výročí založení našeho spolku v roce 2020.

Jelikož před několika dny oslavila krásné životní jubileum také naše členka př. Hana Vinařová, jménem všech členů jí popřál hodně zdraví do dalších let předseda Roman Geisler a jednatel M. Hrachovec. Současně jí byl předán Pamětní list a včelařské medicína – medovina. Paní Vinařová, aniž by to tušila, přinesla pro všechny na ochutnání vynikající  čokoládo-kokosové kuličky.

Jako zvláštní host byl pozván také p. Helmut Zettl, který celý večer zpříjemnil českými i německými písničkami a hraním na heligonku. Několik členů také vyslyšelo prosbu a přinesli na ochutnávku medy ze svých cest a dovolených.  Sešlo se jich celkem 11 a od medů z českých luk a hájů – akátového či slunečnicového, mohli  zájemci ochutnat také medy z Egypta, tymiánový med z  Řecka,  kaštanový med z jižní Francie, jedlový med ze Slovenska, argánový med z Maroka, med s lanýži a další. Opravdu jsou chutě některých medů velmi zajímavé. Stejně jako loni, naše pozvání přijal a přijel za námi jako host  i př. Josef Imrich ze Šindelové, který přivezl na ochutnání medovinu.

Vánoční besídka se opět vydařila, všichni se dobře bavili až do pozdních hodin a večer si každý užil. Několik fotografií ZDE   

-MH-